Pistkarta
Brand logo

Vårt ansvar för miljön

Hållbarhet är en naturlig del av oss, vårt företag och vår affärsidé.

I vårt hållbarhetsarbete arbetar vi med vår inverkan på hela vår miljö.

Redan 2001 gick Branäsgruppen över till fossilfri el från förnybara källor. Sedan dess har vi tagit många steg framåt men vi ser det som en kontinuerlig resa och letar alltid efter nästa spännande steg.

Branäsgruppen

Inom Branäsgruppen har vi alltid ett hållbarhetsperspektiv när vi utformat och utvecklat våra anläggningar. Det hela började med expansionen i Branäs där vi insåg vikten av boenden som ligger ski in – ski out. Att inte använda bilen på semestern är inte bara avslappnande och  ekonomiskt utan även hållbart.
Tankesättet med alla servicefunktioner på gång/skidavstånd har vi sedan tagit med oss till Kungsberget, Storstenhöjden, Tolvmannabacken, Ulricehamn Ski Center och Vallåsen.
Genom vår storlek kan vi göra satsningar som inte hade varit ekonomiskt hållbara på våra mindre anläggningar.

Den här säsongen satsar vi stort inom hela koncernen på att bli mer miljövänliga. Vi har idag majoriteten av våra möten via digitala mötesplatser och använder endast  flyg när inga andra alternativ finns. Hela gruppen har givetvis kollektivavtal och vi har nolltolerans mot mobbing och diskriminering.

Ulricehamn Ski Center

Skidskolebacken med tillhörande lift har anlagts i anslutning till övriga barnområdet, med en flackare och jämnare lutning blir det en välkommen komplettering till övriga barnbacken, såväl kapacitetsmässigt som åkmässigt! Vår fina skidskola får än större möjligheter att utbilda blivande skidåkare. I skidskolan tar vi hand om allt från nybörjare till avancerade åkare som vill utveckla sin teknik. Såväl barn som vuxna är välkomna att få uppleva glädjen i att utveckla sin skid- och snowboardåkning.

I vår stora och rationella skiduthyrning är långa köer ett sällsynt fenomen. Gott om fräsch utrustning finns att hyra och skipass köps direkt vid hyrdiskarna. I skiduthyrningen kan du även boka och betala din skidskola. Det är även till skidshopen du vänder dig för att serva din skidutrustning.

Restaurangen är nyligen tillbyggd, uppfräschad och försedd med stora panoramafönster från golv till nock.

Ulricehamn Ski Center tillhör Branäsgruppen, Sveriges största privatägda skidanläggningsföretag. I gruppen ingår Branäs, Kungsberget, Vallåsen, Storstenshöjden och Tolvmannabacken.