Pistkarta
Brand logo

Om Ulricehamn Ski center

Ulricehamns Ski Center är en alpinanläggning av hög klass med en ständig anpassning till gästernas krav. Det finns idag 7 liftar och 8 nedfarter med varierad åkning och givetvis finns ett parkområde! Moderna effektiva snösystem och flera nya snökanoner skapar möjligheter för en extra lång säsong.

Skidskolebacken med tillhörande lift har anlagts i anslutning till övriga barnområdet, med en flackare och jämnare lutning blir det en välkommen komplettering till övriga barnbacken, såväl kapacitetsmässigt som åkmässigt! Vår fina skidskola får än större möjligheter att utbilda blivande skidåkare. I skidskolan tar vi hand om allt från nybörjare till avancerade åkare som vill utveckla sin teknik. Såväl barn som vuxna är välkomna att få uppleva glädjen i att utveckla sin skid- och snowboardåkning.

I vår stora och rationella skiduthyrning är långa köer ett sällsynt fenomen. Gott om fräsch utrustning finns att hyra och skipass köps direkt vid hyrdiskarna. I skiduthyrningen kan du även boka och betala din skidskola. Det är även till skidshopen du vänder dig för att serva din skidutrustning.

Restaurangen är nyligen tillbyggd, uppfräschad och försedd med stora panoramafönster från golv till nock.

”Kung Bore säger att de dagar du ägnar åt skidåkning, skola icke räknas ifrån dina levnadsdagar”

Ulricehamn Ski Center tillhör Branäsgruppen, Sveriges största privatägda skidanläggningsföretag. I gruppen ingår Branäs, Kungsberget, Vallåsen skidanläggning och Vallåsen Bike Park.